Iako radim u domeni energetske medicine dio mog rada se usmjerava na rad na tijelu. Razlozi su mnogi i u ovom blogu vam želim približiti te razloge i svoja iskustva.

Od vašeg začeća pa do danas vaše tijelo je zapamtilo svaku emociju i događaj na emotivnoj razini. Svaki intezivni događaj koji nam je bio previše dok smo bili djeca, ali i kasnije, se pohranio u tijelu. Velike količine naboja i emocija ostaju pohranjeni negdje u tijelu, a nažalost, velika većina ljudi danas nisu upoznati s tehnikama i terapijama koje nam mogu pomoći pri proradi takvih pohranjenih sadržaja ( npr.TRE-a – tension release exercise). Trauma nije nužno samo neki tragičan događaj kojeg vi percipirate kao teški, trauma je sve što nam je bilo emotivno, psihički i fizički (za naš živčani sustav) previše. Trauma stvara veliki emotivno energetski naboj koji, ako se ne proradi, ostaje u tijelu i dugoročno radi veliku štetu koje nismo svjesni do jednog izvjesnog trenutka (životne krize, zdravstvenih problema, problema u odnosima itd.)

Poveznice trauma i oboljenja

Zamislite svoje tijelo kao lonac u kojem ključa voda sa čvrsto poklopljenim poklopcem. Što će se dogoditi nakon nekog vremena? Prije ili kasnije lonac (tijelo) popusti na točki na kojoj je najslabije, a ujedno koja će prenijeti poruku gdje i kada je nastao problem. Vidite, naše tijelo je odraz našeg života ( i života naših predaka) i nosi sve ožiljke stoga je moguće po vrsti oboljenja i dijelu tijela koji je obolio saznati detaljno o problemu, a time i kako doprinijeti njegovom iscjeljenju. Kada se tijelo kroz tretman/terapiju isprazni od tog naboja dolazi do prirodnog samoiscjeljenja jer više nema toga što vrši pritisak na neki dio tijela (organe). Također stalno spominjem da je važno usvojiti poruku, naučiti i obrnuti ono što radimo pogrešno da nam se situacija ne ponovi ponovno.

Moj način rada na tijelu

Rad na tijelu uvelike olakšava i ubrzava iscjeljivanje jer kroz ruke mogu razbiti/omekšati fizički već manifestirane blokade da energija čim prije i lakše proteče. Nekada je to za klijenta bolno no stalno pratim suptilne reakcije tijela te komuniciram s klijentom o razini boli koje osjeća te nikad ne idem preko granice jer u suprotnom tijelo ulazi u otpor. Često kod takvih tretmana klijent doživi velika oslobođenja praćena suzama, treskavicom, osjećajem velike hladnoće i ostalim što su naznake da tijelo otpušta traume. Pokazalo mi se iskustveno da je napredak klijenta višestruko brži kada kombiniram duhovno energetski sa fizičkim radom. Unutarnjim vidom i vođen duhovnim vodstvom mogu vidjeti gdje su žarišta i koja mjesta na tijelu su trenutno važna za rad. Također dobijam osjećaj pristupa tom mjestu, osjećaj za način i snagu pritiska. Često klijenti nisu ni svjesni da postoji bol u nekim djelovima tijela sve dok ih rukama ne pritisnem na ta mjesta. Na prvu se bol može povećati zbog povećanja protoka energije no nakon toga bol će se postupno smanjivati i biti svakim danom sve manja te ćete se osjećati sve lakše i bolje.

Što u praksi najčešće susrećem?

  • Probleme s zglobovima, leđima, koljenima i kostima općenito. Ovi problemi su vezani uz velike strahove koje smo i proživljavamo u životu bilo svjesno ili nesvjesno. Često oko koljena bude jako bolno i upaljeno tkivo kojeg nitko nije bio svjestan dok nisam rukama pritisnuo blokirane točke.
  • Anksioznost i depresija. Povezani također sa velikim strahom ali često i time što ne živimo život kojeg bi trebali živjeti. Sami sebe smo umanjili i poklopili da bi bili prihvaćeni i voljeni.
  • Autoimuna oboljena. Autoagresija odnosno agresija i mržnja naspram samih sebe. Umjesto da je agresija izašla na van okrenuli smo je put sebe. Rak je oblik mržnje naspram sebe i ovisno o zahvaćenom organu nosi poruku koji dio sebe mrzimo.
  • Problemi sa srcem i plućima. Najčešće neprorađena (neiscjeljena, neoplakana) velika tuga.

Ako želite raditi na tijelu ne morate nužno na ovakav pristup. Možete npr. odabrati jedan od sljedećih pristupa ili kombinacijom više spomenutih

Ako ima mnogo naboja preporučam i bavljenje sportom koji traži expresivne, brze i explozivne reakcije/radnje (ako se klijent može baviti takvim) jer omogućava da višak energije i naboja bude proveden na konstruktivan način što će tijelu i živčanom sustavu smanjiti pritisak i dovesti olakšanje međutim to je pripomoć, a ne konačno rješenje.

Hvala vam na pažnji. Za vaša pitanja i rezervaciju termina možete me kontaktirati na vedran@dodiriscjeljenja.com

Od 27.01 do 05.02 radim tretmane u Zagrebu. Javite se na vrijeme jer se termini popune. U međuvremenu radim u Splitu

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.