Šahovska partija

Šahovska partija je postavljena i dogovorena jako davno, baš jako davno. Onaj tko je Vlasnik šahovske ploče i svih figura je igračima postavio par pravila koja se ne smiju kršiti, a među najvažnijima su pravila o slobodnoj volji, informiranosti i pravilo pristanka.


Crne figure su jako lukave, domišljate, one su majstori laži, prevare, obmane stoga su smislile jako domišljati plan kojim neće kršiti pravila Vlasnika šahovske ploče. Vidite, njima nije zabranjeno lagati i manipulirati, stoga su vremenom laganjem, ucjenama i manipulacijama stekli povjerenje stanovnika šahovske ploče. Crne figure su bile toliko uspješne u tome da gotovo više nitko nije propitkivao nevidljive poteze crne figure na šahovskoj ploči te su zbog toga bijele figure počele gubiti na snazi, a zatim i gubiti partije.


Ovo nije prva šahovska partija i mislim da nitko ne zna koliko je šahovskih partija odigrano do sada. Zadnju šahovsku partiju je bijela figura izgubila oko 1850 god. U ovoj igri nema šah-mata, umjesto toga postoji reset, reset koji resetira ploču, stanovnike i započinje novu partiju. Kroz šahovsku partiju svi uče, i figure i stanovnici šahovske ploče. Igra šaha u ovom slučaju nije samo igra, to je kozmički ciklus koji je dio zemaljske realnosti no također je i nadilazi.


Iz partije u partiju kako je crna figura pobjeđivala tako je postajala sve moćnija i iskusnija. Metode manipulacije, prevara i laži su postajale sve sofisticiranije, do te mjere da su uspjeli stanovnike šahovske ploče okrenuti jedni protiv drugih. Crnim figurama je nastala panika kada su pojedini stanovnici postali svjesni da žive na šahovskoj ploči i da se nalaze unutar šahovske igre, stoga su morali izmisliti novu manipulaciju jer im je ta svjesnost prijetnja za dobivanje šahovskih partija. Izmislili su vrlo moćnu magijsku mantru koju su nazvali „teoretičar šahovske partije“. Malo po malo, crne šahovske figure su uspjele progurati tu mantru u svaku poru stanovništva šahovske ploče rabeći novo stečena znanja poput kontrolirane opozicije. Potpuno su zbunili sve stanovnike toliko puno da su umorni stanovnici odustali od traženja istine te svoje prave istinske uloge u šahovskim partijama. Vidite, stanovnici ovdje još nisu toliko svjesni koliko su važan faktor svih šahovskih partija.


Tek nekolicina stanovnika je postala svjesna pravila partije i uloga stanovništva ploče. Jedan od najpoznatijih stanovnika je bio ye-ho-šu-a, no crne figure su već tada bile toliko moćne da su tog stanovnika životno ugrozili, a cijelu priču o tome su lažirali. Jer ipak, oni su majstori laži i manipulacije. Bilo je i drugih stanovnika, no svi su završili na slične načine. Ne postoji niti jedan dio događaja ili povijesti šahovske ploče koji nije lažiran ili uvelike izmijenjen od strane crnih figura. Crne figure su uložile najviše resursa upravo u taj segment jer znaju da stanovništvo ploče ima veliki utjecaj tko će biti pobjednik partije, odnosno njihova svjesnost i ne svjesnost.


Bijele figure su kroz šahovske partije slale svoje pale igrače na šahovsku ploču među stanovništvo. Bijele figure su odane ljubavi, dobroti, istini i slobodnoj volji, stoga vidite, oni nisu rabili metode laži i obmane, oni su rabili metode istine i prosvjetljenja. Jedini razlog neuspjeha bijelih figura jest nesvjesnost i nespremnost stanovništva da spozna svoju ulogu u igri šaha, jer njihova uloga je toliko velika i sveta da ih zapravo straši. Stanovništvo šahovske ploče se jako boji svoje moći stoga su bijele figure morale smisliti taktičku igru kako da stanovništvo prihvati svoju moć i odgovornost. To nije bilo niti malo lako za bijele figure te su izgubili zbog toga mnoge partije, no vidite što su više gubili to su i oni postali sve svjesniji i iskusniji, a također mogli su poslati sve više svojih palih figura u realnost ravne šahovske ploče da pomognu kroz ljubav i istinu probuditi u stanovništvu sjećanja na njihovu stvarnu snagu, moć i ulogu.


Trebalo je mnogo vremena, gubitaka i razaranja no ovu partiju lagano dobiva bijela figura. Vidite oni su znali da stanovništvo ima ugrađenu božansku intuiciju, i koliko god su je crne figure potiskivale, nju se ne može uništiti do kraja. Stoga što je bijela figura odlučila napraviti u ovoj partiji? Čekali su jako jako dugo i promatrali svaki potez crnih figura, učili su kako crne figure razmišljaju, gdje su im slabosti i mane te su ta znanja prenosile nadolazećem naraštaju bijelih figura. Kako su se crne figure približavale novoj pobjedi, odnosno onom što u ovoj igri zovemo resetom, tako su bijele figure povlačile neočekivane poteze koje su zbunile crne figure zbog čega su crne figure počele griješiti. Crna figura je bila poprilično zbunjena jer se činilo da bijela figura poduzima vrlo sličnu taktiku kao i crna figura.


Kako je bijela figura odlučila pobijediti ovaj put? Pa bijele figure su otkrile i naučile cijeli plan za dostizanje reseta crnih figura, pa su odlučili njihovu taktiku koju su oni rabili protiv stanovništva okrenuti protiv crnih figura. Vidite, crnim figurama treba vremena da skuhaju žabu, a da pri tom žaba ne shvati to dok nije prekasno. Stoga su bijele figure pokrenuli poteze u igri zbog kojih su crne figure morale drastično ubrzati kuhanje. Ubrzavanje kuhanja će žaba (stanovništvo) osjetiti puno ranije te iskočiti iz lonca, postati će svjesni da su bili u loncu te da su dio šahovske partije. Kada stanovništvo shvati da su prevareni i da su bili u loncu, okrenuti će se protiv crnih figura koje će u tom trenutku postati jako vidljive i jasne, čak i onima koji duboko preziru teoriju šahovske partije.
Mnogi stanovnici šahovske ploče će biti jako potreseni i zbunjeni jasnim pojavljivanjem crnih šahovskih figura, stoga su bijele figure odlučile poslati mnoge pale bijee figure dole među stanovništvo da ih umire, educiraju, iscijele i pomognu im prihvatiti svoju istinsku ljepotu, snagu i moć. Jednom kada stanovništvo potpuno shvati igru , tražiti će da igra u potpunosti prestane. Njihovom zahtjevu će udovoljiti Vlasnik šahovske ploče.


Ljubav, hrabrost i neustrašivost su ključ pobjede ove trenutne šahovske partije.

Budite korak ispred - Prijavite se za naš newsletter i budite prvi informirani!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.