Bioenergija i bioterapija

Bioenergija je životna energija (bios-život, energija-aktivnost). Zovu je još i energija biofrekvencijske rezonance. Ona je, kao takva, u konstantnoj interakciji sa svim živim bićima i našom okolinom.
U nama samima, odnosno u našem materijalnomom tijelu, ona predstavlja ukupnu akumuliranu energiju koja nas čini živima, održava nas u stanju dobrog zdravlja i iscjeljuje nas kada je ono narušeno.
Nježna je, suptilna i golim okom nevidljiva a ima snagu i sposobnost da pokrene cijelo tijelo.


Bioterapija i bolest

Sa bioenergetskog stanovišta, bolest nastaje kada dođe do poremećaja normalnom energetskom toku u našem tijelu. Stvaraju se tzv. energetski blokovi. Na organima, odnosno dijelovima tijela, kojima uslijed toga smanjen ili prekinut dotok energije, sa vremenom, razvija se bolest.


Bioterapija je iscjeljiteljska disciplina energije tj. biofrekvencijske medicine za tretiranje svih oblika oboljenja i disfunkcije organizma te poticanje tijela na imunološku reakciju a samim time i aktiviranje samoiscijeljiteljskim mehanizama koje imamo zahvaljujući životnoj energiji u nama.

Još uvijek nije znanstveno dokazana ali su njezini rezultati vidljivi pa je 1976. godine Svjetska zdrastvena organizacija (WHO) priznala bioenergiju – bioterapiju kao alternativnu metodu lječenja.

Potpuno je prirodna, neinvazivna, neagresivna metoda koja se vrlo lako podnosi.
Njome se tretira cijeli organizam. Niti jedna medicina ne iscjeljuje bolest već samo njezine posljedice. Jedino naše tijelo samo može preokrenuti bolest u zdravlje i mi ga moramo svijesno potaknuti na reakciju

Tretiranjem se izaziva imunološka reakcija organizma a samim osvještavanjem vlastitog bića, pokreće se i proces samoizlječivanja jer bioenergija je ‘pametna’ tj. energija sa informacijama.
Oboljelog se tretira polaganjem ruku (tzv. ‘kraljevski dodir’) ili postavljanjem ruku u blizini tretiranog područja ili primjenjivanjem tehnika ‘glađenja’ samog oboljelog organa bioenergijom.
Na takav način bioterapeut je sposoban ‘upravljati’ sa energijom oboljeloga (u medijalnom stanju ruke bioterapeuta su kao magnet). Može ju fokusirati (na jedan organ npr.), disperzirati i uspostavljati njenu prirodnu dinamiku – pulsacije.

Tretman

Vrijeme tretmana ovisi o zdrastvenom stanju pacjenta, o broju bolesti na kojima se mora raditi (a moguće je na više njih unutar jednog tretmana). Kako bioterapeut ne postavlja dijagnozu (iako to može) potrebno je doći sa već postavljenom dijagnozom od strane lječnika ili specijaliste. Ako se radi o nekim blažim tegobama, nije nužno. Tijekom samog tretmana većina ljudi osjeća jaku žareću toplinu, trnce, strujanje, osjećaj hlađenja, pritisak, privlaćenje, trenutačno olakšanje, opuštajući umor i pospanost, nekontrolirani plač ili smjeh, lebdenje ili pomicanje ekstremiteta, nesvjesticu, vrtoglavicu. Osjećaji su vrlo individualni kao i njihov intenzitet. Ali, što je vrlo bitno, uvijek se osjećaju. Pomankanje osjeta može biti ili znak da smo potpuno zdravi ili zbog neuroloških problema sa osjetom. Tokom tretmana, poželjna je maksimalna koncentracija pacjenta da osjete koji se doživljavaju kao i komunikacija sa terapeutom ako se negdje pojavi bol jačeg intenziteta koji traje i jača sa vremenom (to se obično događa kod upalnih stanja) jer tada terapeut mora primjeniti neke druge tehnike.

Reakcije na tretman

Nuspojave su moguće i, ovisno o čovjeku, mogu biti vrlo snažne ili gotovo nikakve jer svaka osoba prima određen kvant energije. Ovdje je bitno naglasiti da je bioterapija apsolutno neškodljiva i kakve god reakcije izazivala, dugoročno čini dobro.
Nekakve rezultate koje bi mogla i klasična medicina konkretno detektirati, može se očekivati o nekom roku od 2 tjedna do 3 mjeseca. Kao i kod svih oblika terapija, moguće je pogoršanje stanja nakon tretmana. Odnosi se to prije svega na reakciju tijela s obzirom na pojačan rad imunološkog sustava. I vrlo često u tom periodu ‘isplivaju na površinu’ neke nove problematike u cijelom našem sistemu jer ih imunološki sistem detektira i kreće se boriti protiv njih.

Više informacija i rezervaciju termina možete zatražiti na vedran@samorazvoj.hr ili 092 176 5623

Budite korak ispred - Prijavite se za naš newsletter i budite prvi informirani!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.