ASTROLOGIJA KAO TERAPIJSKI ALAT

“Psihologija treba dati priznanje astrologiji i prestati se ograđivati od nje jer astrologija sadrži sumu psihologije od antike do danas.” Carl Gustav Jung

Astrologiju možemo koristiti na raznolike načine, baš kao i svaki drugi alat. Način na koji je koristimo ocrtava i nas same, našu razinu svjesnosti, razumijevanja šire perspektive kako sam život funkcionira, ali potencijalno i naše strahove koje projiciramo. Nečiju natalnu kartu možemo analizirati na vanjskoj i unutarnjoj razini, pošto znamo da su mikro i makro razine povezane i jedna zrcali onu drugu.

Vanjska prikazuje druge ljude i vanjska događanja i uvjetovanosti u našim životima, ona unutarnja naše unutarnje mehanizme, obrasce ponašanja, razmišljanja, osjećanja, našu svjesnu i podsvjesnu razinu.Premda koristim obje razine, kako radim i terapijski s ljudima, najčešće preferiram staviti naglasak na našu unutarnju razinu. Ono što mi je i moje osobno transformacijsko iskustvo pokazalo, stvarna promjena počinje iznutra, kada fokus maknemo s drugih i preispitamo koji naši unutarnji mehanizmi pridonose stvaranju života koji nas ne ispunjava. Promjena kreće iznutra, posljedično se preljevajući na sve ostale aspekte našeg života. Preuzimajući odgovornost za svoj život na takav način otkrivamo vlastitu snagu i moć.

Iz tog mjesta najveću vrijednost astrologije vidim kao objektivan i moćan alat samoosvještavanja, onaj koji nam pruža putokaze na našem životnom putu. Daje uvid u naše najviše potencijale, kao i sve ono što nas unutar nas sprečava da ih i ostvarimo. Pokazuje glavna karmička žarišta koja smo došli otpetljati i lekcije koje smo došli naučiti.Zato s klijentima koji mi dođu u terapiju volim odraditi i astrološko savjetovanje (naravno, ako su dovoljno otvoreni za to i ako žele) koje i samom klijentu da dodatnu jasnoću vezano uz terapijske ciljeve.Astrologija se može koristiti i u prediktivne svrhe.

Način na koji je ja najviše volim koristiti u tom smislu je ukazivanje na eventualne teme koje ce biti aktualne. Kako cemo mi proci kroz te teme, ovisi o nama. Našoj svjesnosti i emocionalnoj zrelosti. Budućnost je potencijal i postoji u mnoštvu mogućih timelineova, tj.različitih vremenih crta. I poanta je da sebi vratimo snagu i moć kreiranja bolje budućnosti. Ono što sam primjetila je da upravo ovaj aspekt astrologije služi najviše kao naše projekcijsko platno naseg straha od buducnosti koju pokusavamo kontrolirati. I to je ljudski, samo sto postane destruktivno kada se netko u to previše zaplete.

Astrologija daje smjernice, na nama je kakav život ćemo s tim smjernicama sebi iskrojit. Uzet ono sto nam ona daje, i, ironično, jednim dijelim otpustit to što smo čuli, zadržavajući povjerenje u život i Boga da se sve odvija savršeno za nas kada je za to idealan trenutak.

Životne odluke uvijek raditi iz mjesta unutarnje odluke, onoga što osjećamo autentično svojim, našeg unutarnjeg autoriteta. Bilo što što vrednujemo iz vanka kao autoritet viši od unutarnjeg vodstva, svemu tome dajemo u ruke vlastitu snagu i moć.

Astrologiju možemo konstruktivno koristiti jedino iz mjesta povjerenja. Gdje upadamo u strah, taj isti vratimo sebi i provjerimo odakle dolazi da bi mu se posvetili. Jer ako ga projiciramo na astrologiju, projiciramo ga i na ostale životne aspekte.Vjerujem da kao duše ovdje dolazimo po iskustva kroz koja napredujemo, evoluiramo.

I premda postoje određene teme koje smo došli najviše istraživati u ovom životu, postoji i slobodna volja koja postaje sve veća našom proradom podsvjesnih, automatskih mehanizama (koji nas drže u karmičkim ciklusima) i dubokim radom na sebi.

Budite korak ispred - Prijavite se za naš newsletter i budite prvi informirani!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.